Linux stage

Linux stage

De stageplekken voor januari/februari 2021 zijn vervuld.
Vanaf september 2021 is er weer ruimte voor nieuwe studenten! 

Aan de slag!
Elk half jaar studeren meerdere technische hbo-stagiairs bij Sue af. Deze studenten zijn ambitieus, behulpzaam en geïnteresseerd in Unix en opensourcesoftware. Een afstudeerstage duurt in het algemeen een half jaar. Je volgt technische trainingen over onderwerpen als SUSE Linux en Grafana. Tevens volg je professionele vaardigheidstrainingen, zoals Krachtig Presenteren en Schrijfvaardigheid. Je werkt aan technische projecten en ondersteunt Sue-evenementen indien nodig. De meeste tijd besteed je natuurlijk aan een innovatief onderzoek!

Innovatie
Voor een IT-organisatie als Sue, waarbij klanten topkwaliteit verwachten, is innovatie essentieel. We vragen stagiairs om zonder kennis van de Sue-infrastructuur, servers of processen, vernieuwende ideeën te pitchen middels literatuuronderzoek en een proof-of-concept. Innovatie kan door slimme oplossingen te bedenken die tijd, geld en energie besparen, of door totaal maffe ideeën te toetsen. Denk aan technieken die feitelijk nog in de kinderschoenen staan. Het doel is out-of-the-box-thinking. Verras ons met een nieuw, creatief idee dat we toe zouden kunnen passen in onze IT-infrastructuur, in lesomgevingen of in het IT-bedrijfsproces.

Mogelijke onderwerpen zijn:

  • Ontwikkel een VPN op basis van een autorisatiematrix, die effectief en efficiënt is.
  • Start Linux op RISC-V en beschrijf hoe dit zich verhoudt tot klassieke systemen.
  • Onderzoek het HTTP/3-protocol.
  • Bouw je eigen opensource Domotica-controller.
  • Bouw een ‘learning Linux’, virtuele escape room.

 

Tijdens zijn afstudeerstage vanuit de HBO ICT-opleiding Cyber Security & Cloud onderzocht Paul het Atlassian-portfolio. (Intussen is het portfolio veranderd en levert Atlassian helaas alleen nog maar SaaS.) Het doel van zijn onderzoek was om opensource alternatieven op de Atlasssian-software te vinden. Paul focuste zich op de meest nuttige Atlassian-producten voor software-ontwikkelaars. Hij stelde een combinatie voor van o.a. Zammad, Cachet, GitLab en Keycloak. Voor zijn proof-of-concept maakte hij gebruik van containerisatie met Docker. Zijn eindconclusie was dat Atlassian toch wel een erg mooi product had waar je niet snel tegenop kan met losse tooling. Paul rondde zijn stage hiermee succesvol af en stroomde door naar het technisch traineeship om zich verder te verdiepen in Linux en cloud-technieken. Inmiddels werk hij als engineer bij Sue!

Maak jij een vliegende carrièrestart? Bel of bericht Laura via +31654228275 of sollicitaties@sue.nl.