Platform Engineering

Platform Engineering, wat is het?

Ondernemingen kiezen steeds vaker voor een geautomatiseerde en flexibele IT-infrastructuur om hun productiviteit en marktpositie te verbeteren. Eén van de belangrijkste tech-strategieën om deze groeiambities te realiseren is Platform Engineering. Met Platform Engineering wordt het proces van softwareontwikkeling vereenvoudigd en de last voor fundamentele hosting geminimaliseerd, zodat ontwikkelteams zich optimaal kunnen focussen op innovatie.

Platform Engineering is Software Development x Life Cycle Management op zijn best

Een ‘Platform’ is een plek waar de workloads, applicaties, systemen en/of IT-omgevingen van een organisatie op landen. Dit kan variëren van een interne ontwikkelomgeving tot een Hybrid Cloud Self-Service Platform. Bij Platform Engineering worden platforms zo ingericht, dat de juiste technologieën, tools en workflows klaarstaan. Developers profiteren van gebruiksklare en geautomatiseerde processen, waardoor de snelheid waarmee zij nieuwe applicaties en software kunnen uitrollen een flinke boost krijgt.

Onderhoud en ontwikkeling

De bouw en het onderhoud van platforms wordt gerealiseerd door Platform Engineers. Zij zorgen voor updates, monitoring, optimalisatie en troubleshooting. Zo halen ontwikkelteams niet alleen voordeel uit verminderde operationele taken, maar ook uit de toenemende kwaliteit van het platform.

Wat doet SUE? 

  1. Efficiënte infrastructuur: Door samen te werken met SUE op het gebied van platform engineering, profiteert uw bedrijf van een efficiëntere infrastructuur. SUE zorgt voor de juiste architectuur en implementatie van het platform, waardoor uw bedrijfsprocessen soepeler verlopen en uw teams productiever kunnen werken.

  2. Schaalbaarheid: Het werken met platform engineering stelt uw bedrijf in staat om eenvoudig op te schalen wanneer dat nodig is. SUE zorgt ervoor dat het platform flexibel en schaalbaar is, waardoor u snel kunt reageren op veranderende behoeften en groeiende vraag.

  3. Kostenefficiëntie: Door te werken met SUE op het gebied van platform engineering, kunt u kosten besparen. SUE optimaliseert het platform, maakt gebruik van kostenefficiënte technologieën en processen, en zorgt ervoor dat uw bedrijf alleen betaalt voor wat het daadwerkelijk nodig heeft.

  4. Betere time-to-market: Met platform engineering van SUE kunt u sneller nieuwe producten en diensten op de markt brengen. SUE zorgt voor een geautomatiseerd en gestroomlijnd ontwikkel- en implementatieproces, waardoor uw bedrijf een concurrentievoordeel behaalt en snel kan inspelen op de behoeften van de markt.

  5. Verbeterde beveiliging: Het werken met SUE op het gebied van platform engineering zorgt voor verbeterde beveiliging van uw bedrijfsgegevens en -applicaties. SUE implementeert de juiste beveiligingsmaatregelen en monitort voortdurend het platform om mogelijke bedreigingen te identificeren en te minimaliseren, zodat uw bedrijf veilig kan opereren in de digitale wereld.

Platform Engineering toepassen? De experts van SUE denken graag mee over de beste strategie, aanpak en resultaten voor jouw organisatie.

Contact opnemen