Prometheus x SUE Cloud & IT

Wat is Prometheus?

Prometheus is een open-source systeembewakings- en waarschuwingstoolkit die oorspronkelijk is gebouwd bij SoundCloud. Het heeft een zeer actieve ontwikkelaars- en gebruikersgemeenschap en is nu een op zichzelf staand open-sourceproject dat onafhankelijk van welk bedrijf dan ook wordt onderhouden. Om dit te benadrukken en de bestuursstructuur van het project te verduidelijken, sloot Prometheus zich in 2016 aan bij de Cloud Native Computing Foundation als het tweede gehoste project na Kubernetes.

Wat doet Prometheus?

Prometheus controleert systemen en services op beschikbaarheids- en prestatiegegevens en slaat die gegevens vervolgens op in een tijdreeksdatabase. Het biedt ook API’s en een webinterface voor het opvragen van die gegevens. Ten slotte kan het waarschuwingen genereren op basis van drempelschendingen of andere voorwaarden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Prometheus?

Prometheus wordt algemeen gebruikt vanwege zijn flexibiliteit en robuuste functieset. Het blinkt uit in het bewaken van moderne infrastructuren, inclusief containerimplementaties en microservices-architecturen. Bovendien betekent de open-sourcestatus dat het gratis te gebruiken en aan te passen is.

Meer informatie over Cloud Native. Maak een afspraak met een van onze experts. Bekijk de impact die SUE zal bieden als jouw partner platformspecialist in Prometheus.

Prometheus Gratis Demo
Download Whitepaper
Prometheus

Prometheus Demo & Best Pratices

Ontdek jouw mogelijkheden met Prometheus, Cloud Native en SUE. Neem contact op met een van onze experts en bespreek jouw behoeften, prijsaanvraag of maak snel een afspraak. Met een uitgebreid assortiment cloud-native experts biedt SUE altijd de beste oplossing voor jouw Cloud & IT-uitdagingen.