Home » Oplossingen » Cloud

Cloud

Bij Sue werken meer dan honderd Cloud Native experts met uitgebreide kennis op het gebied van system integration & management, automation, networking, containerization en architecture. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten future proof zijn! Lees meer over de state-of-the-art Cloud-technologieën waarmee we u kunnen helpen of neem direct contact met ons op.

Strategie

De juiste inzet van publieke clouddiensten levert u voordelen op ten aanzien van innovatie, ‘time to market’, effectiviteit, operationele kosten en flexibiliteit. Als u uw eerste stappen wilt zetten naar de cloud, dan is het essentieel om een passende visie en strategie te ontwikkelen, zodat u de juiste beslissingen neemt bij het ontwerp van ‘het fundament’. Denk daarbij aan platform- en dienstenkeuze, maar ook de technische architectuur. Sue ondersteunt en adviseert u bij het ontwikkelen van deze visie en strategie.

Migratie

Een cloudmigratie kan een enkele dienst of applicatie betreffen, maar ook volledige applicatielandschappen en infrastructuren. Sue zorgt ervoor dat uw migratie naar de cloud geruisloos en soepel verloopt. Daarbij kunnen we de migratie volledig regisseren en verzorgen. Maar ook in situaties waar u enkel advies en begeleiding wenst, kunt u profiteren van onze kennis en jarenlange ervaring.

Private cloud

Het gebruik van een publieke cloud past in sommige situaties niet bij uw organisatie. Bewuste keuze voor het on-premise houden van gegevens en diensten door beperkingen op het gebied van wetten en regelgeving of bijvoorbeeld de eis voor low-latency toegang tot de data en diensten kan hierop van invloed zijn. Sue geeft u advies over en verzorgt de inrichting van uw private cloud. Vraagstukken als storage, connectiviteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid, continuïteit, contingency, toegangsbeheer en security komen hierbij aan bod.

Hybrid cloud

In sommige gevallen wilt u volledig migreren naar de cloud, in andere gevallen is het verstandiger om te kiezen voor een ‘hybride cloud strategie’. In deze situatie migreert u enkel de infrastructuurcomponenten en applicaties waarvan het draaien in de cloud meerwaarde biedt, de rest blijft draaien vanuit uw eigen datacenter of kantoor. Sue geeft u advies en verzorgt de inrichting van uw hybride cloudarchitectuur. Hierbij komen vraagstukken aan bod zoals (inter)connectiviteit, ‘outscaling to the cloud’, storage, beschikbaarheid, resilience, identiteitsdiensten en security.

Multi cloud

Niet in iedere situatie is het gebruik van één enkel publiek cloudplatform wenselijk. Grotere onafhankelijkheid, betere (geografische) bereikbaarheid of beperkingen op het gebied van legal & governance kunnen hier de aanleiding voor zijn. Sue adviseert en zorgt voor de professionele inrichting van uw multi-cloudinfrastructuur. Beheersbaarheid, platform onafhankelijke tooling en observability zijn belangrijke thema’s.

Cost control & optimization

Het is belangrijk om de kosten van uw clouddiensten en -infrastructuur in de hand te houden. Sue zorgt bij de inrichting van uw cloudomgeving dat alles kosteneffectief wordt ingericht en dat u middels dashboards inzicht heeft in de opbouw van de kosten. Dat kan tot op vrij gedetailleerd niveau plaatsvinden. Indien u al een cloudomgeving heeft, kunnen we een ‘cost optimization scan’ voor u uitvoeren. Een scan resulteert in aanbevelingen ter beheersing van uw operationele cloudkosten, maar ook om beter zicht te verkrijgen en controle te houden.

Managed cloud

Net als uw on-premise omgeving, kan Sue u volledig ontzorgen door uw cloudinfrastructuur te beheren. U bepaalt zelf welk deel van uw cloudomgeving door ons beheerd wordt. U blijft volledige controle en inzicht behouden, doordat u toegang heeft tot moderne analyse en monitoring tooling. Bovendien ontvangt u regelmatig rapportages over de performance, stabiliteit en staat van uw cloudinfrastructuur.

Contact

Let’s talk about cloud

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt! Liever een goede kop koffie erbij? Je bent van harte welkom op Sue HQ.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.