SUE klant Booking

SUE biedt een uitgebreide reeks oplossingen voor bedrijven die overstappen naar de cloud.

Nu bedrijven groeien in klanten, gebruikers, middelen, gegevens en applicaties, zijn schaalbare en veilige toepassingen in de Cloud nog belangrijker geworden dan voorheen. Bij Booking.com willen ze er zeker van zijn dat ze samenwerken met een partner die hen zal helpen slagen. Daarom zijn zij in zee gegaan met SUE, omdat wij hebben bewezen dat wij hun Cloud Native journey kunnen ondersteunen en omdat wij ervaren professionals in dienst hebben die alles weten over Cloud & IT. Met 100% toewijding om de behoeften van het bedrijf te realiseren.

Meer informatie

Ontdek alle voordelen. Advanced Cloud Native Oplossingen. Best Practices.

Booking business case with SUE

Resultaat gedreven aan de slag met de Cloud

Bij SUE zetten we ons in om onze klanten te helpen de beste manieren te vinden om hun gegevens en applicaties te beheren. Wij geloven dat, wat jouw behoeften ook zijn, er altijd een oplossing voor je is met Cloud Native technologieën. Lees meer over ons partnerschap met Booking.com, wat het oplevert en hoe we onze beloftes waarmaken, altijd.

Klantverhaal Booking.com

Geautomatiseerde en schaalbare implementatie van AWS-cloudomgevingen

Over de klant
Booking.com is 's werelds toonaangevende digitale reisorganisatie die miljoenen reizigers naadloos verbindt met gedenkwaardige ervaringen, vervoersopties en ongelooflijke accommodaties. Booking.com is beschikbaar in 43 talen en biedt meer dan 28 miljoen gerapporteerde accommodaties, waaronder meer dan 6,6 miljoen huizen, appartementen en andere unieke verblijfplaatsen. Het is hun missie om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ervaren.

De uitdaging

Vanwege de snelle groei van financiële systemen in de hele organisatie had Booking.com een oplossing nodig om SAP-omgevingen efficiënt te bouwen en opnieuw te implementeren binnen AWS. Er was expertise nodig om deze groei mogelijk te maken en impactvolle beslissingen te nemen met betrekking tot de AWS-architectuur.

De oplossing

Om de complexiteit te verminderen en de implementatiesnelheid te verhogen, ontwierp, ontwikkelde en implementeerde Sue een implementatiestrategie via CI/CD-pijplijnen. Om de wereldwijde opbouw van SAP-systemen te automatiseren, gebruikte Sue configuratiebeheer- en IAC-tooling. We gebruikten een enkele bron van waarheid (met behulp van een YAML-bestand) om alle vereiste AWS-bronnen en hun respectievelijke configuraties te beschrijven. Dit vermindert de complexiteit van het opzetten van omgevingen drastisch en stelt (SAP)-engineers zonder uitgebreide kennis van AWS, automatisering en Infrastructure-as-Code in staat om hun SAP-omgevingen in te zetten.

Een (SAP) engineer kan wijzigingen aanbrengen in het YAML-bestand en deze wijzigingen vastleggen in een repository. Tijdens het proces worden meerdere (gezondheids)controles uitgevoerd en een ingenieur verifieert het gewijzigde YAML-bestand voordat de code wordt samengevoegd. Vervolgens wordt een pijplijn geactiveerd waarin de configuratiebeheertool wordt gebruikt om code te genereren voor de IAC-tool die de gespecificeerde bronnen in AWS maakt.

Na het aanmaken van de resources in AWS, worden instances die zijn gemaakt met behulp van de IAC-tooling geconfigureerd via configuratiebeheer. Deze rekeninstanties worden opgestart met behulp van op maat gemaakte machine-images. De configuratiebeheertool installeert patches, configureert opslag, stelt de declaratieve configuratiebeheertool in, koppelt opslagvolumes en registreert de instanties in de bewakingsomgeving. De afbeeldingen in combinatie met de configuratiebeheertools passen verschillende OS-gerelateerde best practices op het gebied van beveiliging toe. Sue verbetert de OS-hardening in de AWS-omgeving met behulp van de specifieke code voor images en configuratiebeheertools.

Voordat de configuratie wordt gestart, wordt gecontroleerd of de configuratie geldig en ongewijzigd is. Ten slotte past de declaratieve configuratiebeheertool het beleid toe dat door Booking.com is opgesteld op de instanties. Hieronder vindt je een (vereenvoudigd) overzicht van het gehele proces.

Implementatie strategie met CI/CD Pipelines

De pijplijnen zijn ontworpen om de snelheid van het creëren en implementeren van AWS-omgevingen op schaal voor SAP-systemen te verbeteren. Hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid worden bereikt via een combinatie van AWS-oplossingen zoals cloud computing-instances, opslag, bestandssysteemcomponenten en load balancers. Met de nieuwe AWS-omgevingen en CI/CD-pijplijnen migreerde Sue de fysieke servers en de SAP-services naar de AWS-cloud, gebruikmakend van de huidige best practices op het gebied van automatisering, IaC en DevOps, waardoor Booking.com een stap dichter bij hun cloud-native doel kwam.

Resultaten en voordelen

De tijd om nieuwe omgevingen te bouwen wordt drastisch teruggebracht van enkele dagen naar minder dan een uur. Het bouwproces is veel robuuster en fouttoleranter, waardoor de kosten voor het implementeren van nieuwe functies, het oplossen van problemen en het aanbrengen van wijzigingen in het platform lager zijn. Deze oplossing vergroot de schaalbaarheid, beheersbaarheid en wendbaarheid van het IT-landschap aanzienlijk.

Over Sue

Sue is een toonaangevende Europese leverancier van cloud-native services en technologieën vanuit de kern. Wij zorgen ervoor dat bedrijfsapplicaties en bedrijfsprocessen naadloos in elkaar overgaan in de cloud.

Sue biedt de beste oplossing voor jouw cloudreis en zorgt ervoor dat jouw personeel klaar is voor cloud native, DevOps en Agile-praktijken. Onze cloud native experts volgen de laatste technische ontwikkelingen en zijn continu op zoek naar verbeteringen en verdiepen zich in interessante tech toepassingen. Onze klanten verwachten eersteklas services en de meest geavanceerde technologische oplossingen.

Vertrouwd door

Wij zijn een toegewijde partner in cloud consultancy en managed services voor gerenommeerde bedrijven.

Textkernel Logo | Textkernel Partner SUE | White Version
Textkernel Logo | Textkernel Partner SUE | White Version
Ontdek ons Cloud Native Framework