Klantcase

Tidalis verbetert de implementatiesnelheid en nauwkeurigheid door de infrastructuurconfiguratie en -herstel te stroomlijnen met Terraform scripting en VMware Cloud Director, waardoor de processen worden vereenvoudigd en zorgen voor snelle, efficiënte schaalbaarheid van de operaties.

Feiten en cijfers

  • Automatisering met Terraform scripting
  • Hogere implementatiesnelheid en nauwkeurigheid
  • Vereenvoudigde processen voor infrastructuurherstel

“We hebben heel goede ervaringen met SUE. Tidalis werkt op projectbasis voor klanten in binnen- en buitenland. De mensen van SUE helpen ons om flexibel in te springen op de behoeften van onze projecten. De SUE mensen vallen positief op door hun vakinhoudelijke kennis, open houding en goede communicatie. Ze werken net zo natuurlijk samen met de Tidalis mensen als met onze opdrachtgevers.”

Maarten Tietge
Manager Systems Engineering
Tidalis

Oplossing

De setup van infrastructuur automatiseren en vereenvoudigen met Terraform

SUE automatiseerde de infrastructuur setup van Tidalis met behulp van Terraform scripting. Dit hield onder andere in dat VMware Cloud Director werd geïntegreerd om een reeks taken automatisch af te handelen, waardoor het herstel van de infrastructuur in geval van storingen eenvoudiger werd. De automatisering maakte het mogelijk dat het team zich op andere kritieke taken kon richten door de vereiste kennis van de infrastructuur te vereenvoudigen. 

Dankzij deze automatisering kon Tidalis activiteiten snel en efficiënt schalen en voldoen aan de marktvraag met kortere implementatietijden en minimale fouten. Bovendien bood de integratie van VMware Cloud Director een betrouwbaar kader voor het beheren van complexe omgevingen, waardoor de totale prestaties en betrouwbaarheid verbeterden.

Waarom

Redenen voor Tidalis om te kiezen voor automatisering met Terraform

Tidalis was op zoek naar een oplossing om de capaciteiten van hun specialistische medewerkers te vergroten en de complexiteit rond het testen van aangepaste oplossingen eenvoudiger te maken. Automatisering met Terraform scripting vormde een manier om de activiteiten te optimaliseren, de afhankelijkheid van gespecialiseerde kennis te verminderen en de reactiesnelheid op de vraag uit de markt te verbeteren.

Wat

De infrastructuur van Tidalis automatiseren

Tidalis automatiseerde het inrichten van de infrastructuur met behulp van Terraform-scripting, waarbij VMware Cloud Director werd geïntegreerd om complexe taken uit te voeren en de werkzaamheden te vereenvoudigen. Deze methode zorgde voor een snellere en meer consistente implementatie van testomgevingen, stroomlijnt het proces en maakt het efficiënter.

Hoe

Geautomatiseerde infrastructuurconfiguratie met Terraform en VMware Cloud Director

Tidalis heeft samen met SUE innovatieve stappen genomen door VMware Cloud Director en Terraform te integreren voor het automatiseren van Tidalis’s infrastructuurconfiguratie. Deze automatisering verminderde de complexiteit van implementatieprocessen, verbeterde de consistentie en gaf ingenieurs de vrijheid om zich te concentreren op andere taken.

Conclusie

Tidalis kiest voor automatisering voor efficiëntie en betrouwbaarheid

Door de infrastructuur setup te automatiseren met Terraform scripting en VMware Cloud Director te integreren, heeft Tidalis snellere, meer consistente implementaties gerealiseerd met minder fouten en meer tijd voor de engineers om zich op andere taken te richten. Deze aanpak heeft Tidalis in staat gesteld om efficiënter te werken en snel te reageren op de behoeften van de markt.

Over Tidalis

Innovatieve maritieme oplossingen voor een veiligere wereld

Tidalis is een wereldwijde leider in maritieme oplossingen en biedt geavanceerde technologieën voor havens, terminals en waterwegen. Met een jarenlange ervaring in de sector en een aanwezigheid op belangrijke maritieme knooppunten, verbetert Tidalis de efficiëntie en veiligheid van maritieme activiteiten wereldwijd. Door middel van baanbrekende oplossingen en een streven naar uitmuntendheid geeft Tidalis de toekomst van veilig en efficiënt maritiem transport een impuls.

Als je meer wilt weten over deze business case, de uitdagingen waarmee we te maken hebben gehad, of hoe wij je kunnen ondersteunen bij het overwinnen van jouw obstakels, neem dan gerust contact met ons op. We zijn hier om je te helpen met het oplossen van jouw uitdaging.

Contact ons
Vertrouwd door