“Textkernel heeft met Sue een strategische stap gezet naar een toekomstbestendige IT-infrastructuur, waardoor we ons nu volledig kunnen richten op innovatie in plaats van infrastructuurbeheer. De inhoudelijke kennis van SUE was voor ons doorslaggevend.”

GUUS MEIJER
COO – Managing Director
Textkernel

Over Textkernel
Textkernel, de internationale leider in Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Semantic Technology voor het matchen van mensen en banen, maakt gebruik van zijn expertise om duizenden recruitment- en uitzendbureaus, werkgevers, jobboards, HR-softwareleveranciers en outplacement- en herplaatsingsbureaus wereldwijd efficiënter en effectiever te laten werken.

De uitdaging

Textkernel stond voor de uitdaging om hun jaarlijkse groei en veeleisende zakelijke behoeften te ondersteunen. Ze hadden een flexibelere en schaalbare infrastructuuroplossing nodig, gebaseerd op de AWS-cloud. Hun huidige co-located, self-hosted infrastructuur verdeeld over 4 datacenters werd onhoudbaar door technische schulden en hoge kosten in hardware en IT-arbeid, waardoor het IT-team overbelast raakte.

De oplossing

SUE heeft de uitrol van de AWS-omgeving voor Textkernel volledig geautomatiseerd met behulp van Terraform. De Terraform-code wordt beheerd met CI/CD pipelines in GitLab om de codekwaliteit te waarborgen. Dit proces automatiseert ook updates binnen de omgeving bij merge requests, waardoor de omgeving automatisch voorzien wordt van de laatste software zonder dat engineers handmatig hoeven in te grijpen.

Resultaten en voordelen

Deze automatisering stelt Textkernel in staat sneller te reageren op toenemende vraag en makkelijker nieuwe markten aan te boren zonder uitbreiding van hun IT-team. Hierdoor kan Textkernel blijven groeien zonder beperkt te worden door de krappe arbeidsmarkt. Bovendien garandeert de nieuwe werkwijze een hogere codekwaliteit, vermindert het risico op security breaches en maakt Textkernel toekomstbestendig zonder de werkdruk voor bestaande IT-teams te verhogen.

Conclusie

De samenwerking tussen Textkernel en SUE illustreert hoe een doordachte en goed uitgevoerde technologische strategie bedrijven kan transformeren, hen voorbereidt op toekomstige uitdagingen en bijdraagt aan duurzame groei. Met SUE’s deskundigheid heeft Textkernel een robuuste, efficiënte en toekomstbestendige IT-omgeving gerealiseerd.

Neem contact op

Een greep uit onze klanten: