Businesscase

NXP behaalt grotere schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenreductie met migratie van hun High Performance Computing (HPC) omgeving voor EDA Design naar AWS.

Feiten en cijfers

  • Grootschalige HPC migratie (22 PC opslag) naar AWS
  • Tot wel 50% reductie van wachttijd voor cloud jobs
  • Tot wel 15% verbetering in benutting van rekenkracht
  • Verbeterde beveiliging door automatisch patchen
  • Reductie van cloud kosten door geoptimaliseerd gebruik van cloud resources

“De migratie van de opslag naar de AWS cloud stelt ons in staat om gebruik te maken van de nieuwste technologieën en beveiligingsfuncties die onze algehele prestaties verbeteren. Met AWS en de support van SUE zijn we flexibeler en schaalbaarder geworden en hebben we toegang tot de nieuwste technologie en beveiliging gekregen.”

Maarten Kelderman
Manager R&D IT Design Infrastructure
NXP

Oplossing

Vlekkeloze overgang van HPC-omgeving en R&D-opslag naar de AWS Cloud

SUE voerde de migratie van de HPC omgeving naar AWS cloud uit, inclusief de R&D opslag van 22 PB aan data, verdeeld over datacenters wereldwijd. Om aan de prestatie-eisen van de opslag te voldoen is een landing zone in FSx for Ontap ontworpen en ontwikkeld wat een soepele en gestroomlijnde overgang mogelijk maakte. Verder optimaliseerde SUE de LSF job scheduler waardoor de wachttijden van simulatiejobs in de wachtrij werden verminderd en het efficiënt gebruik van de cloud werd verhoogd. Dit stelt NXP in staat om sneller op- en af te schalen en efficiënter gebruik te maken van cloud resources wat leidt tot een kortere time-to-market terwijl de kosten worden verlaagd. Bovendien resulteerden de autoscaling-mogelijkheden van de cloud in geautomatiseerde software patching, waardoor de beveiliging werd verbeterd door software altijd up-to-date te houden.

Waarom

Achtergrond van de keuze van NXP voor AWS cloud

Als onderdeel van hun cloud-first benadering wilde NXP migreren naar de AWS cloud. Cloud biedt praktisch onbeperkte infrastructuur waarmee een veel hoger niveau van schaalbaarheid en flexibiliteit mogelijk wordt gemaakt dan op locatie. CDe cloud biedt meer flexibiliteit bij het verplaatsen van capaciteit tussen regio’s, het kiezen van verschillende instance-types en processorarchitecturen, en het kunnen toestaan van korte bursts voor zware kortetermijn workloads. De cloud biedt NXP de nieuwste technologieën, inclusief vereiste beveiligingsfuncties en verbeterde prestaties om succesvol engineering workloads te ontwerpen en uit te voeren.

Wat

Stroomlijnen van de migratie van NXP’s infrastructuur naar AWS

Migreer NXP’s R&D infrastructuur voor EDA Design naar AWS, inclusief HPC en opslag en optimaliseer het gebruik van cloud resources.

Hoe

Migreerde 22 PB aan opslag naar AWS in wereldwijde datacenters

SUE heeft 22 PB aan on-prem opslag naar AWS gemigreerd met behulp van automatisering voor meerdere datacenters, wereldwijd verspreid. SUE heeft ook het gebruik van cloud resources geoptimaliseerd door de job scheduler opnieuw te configureren. Door real-time job data te gebruiken kan LSF anticiperen op komende job allocaties en deze beheren. Gebruikte technieken zijn onder andere AWS Lambda, Python en Terraform.

Conclusie

NXP kiest voor AWS Cloud voor schaalbaarheid en flexibiliteit

Door te migreren naar AWS cloud en het optimaliseren van de job scheduler kan NXP piekbelastingen makkelijker aan door het sneller op- en afschalen van resources. NXP behaalde een kortere time-to-market terwijl ook de cloudkosten werden verlaagd en de productiviteit verhoogd.

Over NXP

Veilige verbindingen voor een slimmere wereld

NXP is een van de meest geavanceerde chip designers in de wereld en wereldleider in veilige connectiviteitsoplossingen voor embedded applications met ongeveer 34.500 medewerkers in meer dan 30 landen. NXP bouwt oplossingen die de capaciteiten van mensen, organisaties en de wereld in het algemeen verbeteren door veiligere en duurzamere voertuigen aan te drijven, slimme huizen, fabrieken en steden te creëren en de wereldwijde infrastructuur veilig te maken.

Als je meer wilt weten over deze business case, de uitdagingen waarmee we te maken hebben gehad, of hoe wij je kunnen ondersteunen bij het overwinnen van jouw obstakels, neem dan gerust contact met ons op. We zijn hier om je te helpen met het oplossen van jouw uitdaging.

Contact ons
Vertrouwd door