Klantcase

Door de snelle groei van verschillende financiële systemen in de organisatie had Booking.com een oplossing nodig om SAP-omgevingen efficiënt te bouwen en te reorganiseren binnen AWS. Hiervoor was gespecialiseerde kennis nodig om de groei te ondersteunen en de juiste AWS-architectuur beslissingen te nemen.

Feiten en cijfers

  • Automatisering van de implementatie van SAP-omgevingen
  • Hoge consistentie en schaalbaarheid met AWS-oplossingen
  • Implementatietijd teruggebracht van dagen naar minder dan een uur

“Onze engineers kunnen nu moeiteloos AWS-resources inzetten, dankzij het verbeterde configuratiebeheer en de IaC-tooling van SUE.”

Oplossing

De implementatie van SAP-omgevingen automatiseren en vereenvoudigen met SUE

Om implementaties te vereenvoudigen en te versnellen, heeft SUE een strategie ontwikkeld en geïmplementeerd met CI/CD-pipelines om de wereldwijde uitrol van SAP-systemen te automatiseren. Door gebruik te maken van configuratiebeheer en Infrastructure-as-Code (IaC) tools, heeft SUE een enkel YAML-bestand gecreëerd om alle AWS-resources en configuraties te definiëren. Deze gestroomlijnde aanpak stelt SAP-engineers, zelfs met beperkte kennis van AWS en automatisering, in staat om SAP-omgevingen efficiënt te implementeren.

Een SAP-engineer kan het YAML-bestand bijwerken en wijzigingen vastleggen in een repository. Na meerdere controles en verificaties wordt een pijplijn geactiveerd, die code genereert voor de IaC-tool om de gespecificeerde AWS-bronnen aan te maken. Deze bronnen worden vervolgens geconfigureerd via configuratiebeheer, waarbij OS-hardening en best practices op het gebied van beveiliging worden gewaarborgd.

Waarom

Redenen van Booking.com voor automatisering met SUE

Booking.com wilde de snelheid en nauwkeurigheid van hun SAP-implementaties binnen AWS verbeteren. Automatisering met CI/CD-pipelines en configuratiebeheer bood een gestroomlijnde aanpak, waardoor ze minder afhankelijk werden van specialistische kennis en beter kunnen inspelen op operationele behoeften.

Wat

De setup van de SAP-omgeving van Booking.com automatiseren

SUE automatiseerde de setup van de SAP-omgeving met CI/CD-pijplijnen, configuratiebeheer en IaC-tooling. Deze aanpak zorgt voor snellere en consistentere implementaties, waardoor de efficiëntie en betrouwbaarheid aanzienlijk verbeterde.

Hoe

Geautomatiseerde instelling SAP-omgeving met CI/CD pijplijnen en configuratiebeheer

Booking.com werkte samen met SUE om CI/CD-pipelines, configuratiebeheer en IaC-tooling te integreren voor de automatisering van hun SAP-omgeving. Deze automatisering zorgde voor kortere implementatietijden, verbeterde consistentie en stelde engineers in staat zich te richten op andere kritieke taken.

Conclusie

Booking.com kiest automatisering voor efficiëntie en betrouwbaarheid

Dankzij de implementatie van de oplossing door SUE kon Booking.com snellere, consistentere implementaties met minder fouten uitvoeren. Deze aanpak stelde Booking.com in staat efficiënter te werken en hun financiële systemen effectief te schalen binnen AWS.

Over Booking.com

Booking.com is wereldwijd marktleider op het gebied van digitaal reizen en biedt ongeëvenaarde connectiviteit met onvergetelijke ervaringen, vervoersopties en accommodaties. Met een toewijding aan innovatie en klanttevredenheid is het hun missie om reizen voor iedereen eenvoudiger en toegankelijker te maken.

Als je meer wilt weten over deze business case, de uitdagingen waarmee we te maken hebben gehad, of hoe wij je kunnen ondersteunen bij het overwinnen van jouw obstakels, neem dan gerust contact met ons op. We zijn hier om je te helpen met het oplossen van jouw uitdaging.

Contact ons
Vertrouwd door