Ontdek Tennet’s Platform Evolutie

In deze tech talk duiken we diep in de transformatie van Tennet’s Observability platform, met details over de strategische verschuiving van traditionele VM-gebaseerde setups naar de Elastic Cloud on Kubernetes (ECK). Deze sessie is niet alleen een verslag van onze ervaring; het is een roadmap vol inzichten, learnings en het gebruik van Elasticsearch als hoeksteen voor Observability.

Datum: Donderdag 4 april 2024
Tijd: 16:00 – 17:00 TechTalk, 17:30 – 19:00 Diner & Drankjes
Locatie: De Ooyen 9, 4191 PB Geldermalsen

Dit evenement is afgelopen. Elke maand is er een nieuw evenement. Meld je vandaag nog aan!

Aankomende Events

Elasticsearch heeft zich ontwikkeld van een eenvoudige zoekmachine tot een krachtig hulpmiddel dat door organisaties wereldwijd wordt gebruikt voor een breed spectrum aan toepassingen. Een van de meest invloedrijke toepassingen is de rol in Observability – een kritisch aspect voor zowel grote als kleine bedrijven die optimale prestaties en betrouwbaarheid van hun diensten willen garanderen.

Wat we zullen bespreken:

De veelzijdigheid van Elasticsearch als een Observability Platform

  • Verder dan zoeken: Ontdek hoe Elasticsearch is uitgegroeid van een bescheiden zoekmachine op basis van recepten tot een essentiële observatietool die wordt gebruikt door organisaties van elke omvang. Leer over de weg die Elasticsearch heeft afgelegd om een fundamenteel onderdeel te worden van moderne data-analyse en het verzamelen van inzichten.
  • Het besluitvormingsproces: Hoe en waarom de overgang van VM’s naar ECK werd geïnitieerd.
  • Proof of Concept: De eerste stappen, experimenten en resultaten die onze reis vorm hebben gegeven.
  • Ontwerp en valkuilen: Een eerlijke blik op de uitdagingen die we tegenkwamen en hoe we deze overwonnen.
  • Heropbouw en evolutie: De stadia van herontwikkeling, met de nadruk op schaalbaarheid, veerkracht en efficiëntie.
  • Huidige staat en functies: Een showcase van het Elasticsearch ECK platform, met de mogelijkheden en de huidige stand van zaken.
  • Interactieve Q&A: Met een Solution Architect van onze partner Elastic, die uw vragen zal beantwoorden.

Deze tech talk is een aanrader voor IT-professionals, ontwikkelaars, systeemarchitecten en iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van Elasticsearch voor Observability.
Of je nu een soortgelijke migratie overweegt of gewoon nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van Elasticsearch en Kubernetes, deze sessie biedt waardevolle inzichten en praktisch advies.

Reserveer je plaats nu

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Verzeker je van deelname door je vandaag nog in te schrijven.

Als je vragen hebt, stuur ons dan een e-mail: events@sue.nl.

Registratie gesloten

Deze inschrijving is gesloten, maar elke eerste donderdag van de maand ben je welkom op SUE HQ voor weer een mooie tech talk.

Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

We duiken in de evolutie van Elasticsearch van een niche-zoekmachine naar een belangrijk observatieplatform dat wereldwijd door bedrijven wordt gebruikt. Dit verhaal belicht de verschuiving naar het gebruik van Elasticsearch voor meer dan alleen zoeken – het transformeren van data-analyse en het verzamelen van inzichten door weg te navigeren van de traditionele logfile-analyse.

We delen de migratie van de Elasticsearch Observability stack van onze klant van VM’s naar een ECK (Elastic Cloud on Kubernetes) platform. U krijgt informatie over de besluitvorming, PoC, ontwerp en het herbouwproces, naast de uitdagingen en oplossingen die we onderweg tegenkwamen.

Het doel van deze sessie is om inzicht te geven in de huidige mogelijkheden en voordelen van het Elasticsearch ECK-platform.