SUE » Cloudmigratie

Cloudmigratie en
Cloudtransformatie

Een kosteneffectieve, flexibele en schaalbare IT-omgeving? Versnel de digitale transformatie van jouw organisatie met advies of hands-ondersteuning van SUE. Wij migreren jouw data, applicaties, diensten en infrastructuren naadloos naar elke gewenste omgeving!

Migratie van workloads, apps, diensten en infrastructuren
Bouwen van Cloud Native-apps en Cloud Native-infrastructuren
Private Cloud, Public Cloud, Hybrid Cloud en Multicloud

Migreren naar de Cloud

Of een cloudmigratie nou een enkele dienst of applicatie betreft, of volledige applicatielandschappen en infrastructuren; een succesvolle cloudmigratie vereist strategische keuzes en gedegen vooronderzoek.

Cloudstrategie

De juiste inzet van clouddiensten levert voordelen op ten aanzien van innovatie, ‘time to market’, effectiviteit, operationele kosten en flexibiliteit. De beslissingen die je neemt bij het ontwerp van het ‘cloudfundament’ zijn hierbij essentieel. Bijvoorbeeld platform- en dienstenkeuze, maar ook de technische architectuur. SUE adviseert en helpt bij het ontwikkelen van een passende cloudstrategie!

Lift and Shift of Cloud-Native?

Bij Lift and shift, of rehosting, worden de bestaande applicaties als het ware opgetild en met minimale aanpassingen naar de cloud gemigreerd. Bij cloud-native worden in de cloud ‘geboren’ technologieën, zoals virtualisatie, microservices, containers en CI/CD, ingezet om applicaties in een modern en schaalbaar jasje te steken. Onze cloud-experts leggen graag uit welke migratiemethode geschikt is voor jouw applicaties.

Cloudomgeving

Binnen het cloud-ecosysteem worden verschillende cloudoplossingen aangeboden. Denk aan private cloud, public cloud, hybrid cloud en multi cloud. Twijfel je welke vorm van cloud computing het beste aansluit bij jouw organisatie? SUE adviseert welke workloads geschikt zijn voor welke cloudomgeving en voorziet je van de best practices. Zo kun jij de voordelen van cloud computing maximaal benutten!

Snel, zorgeloos en veilig migreren naar de cloud? Laat onze ervaren cloud-native experts de migratie volledig regisseren en verzorgen. Uiteraard staan we ook voor je klaar wanneer je enkel advies en begeleiding wenst.

Verschillende soorten Cloud Computing

Private Cloud
Bij een private cloud levert een cloudaanbieder een exclusieve infrastructuur aan jouw organisatie. Je profiteert van de voordelen van cloud computing, maar deelt geen hardware of software met andere bedrijven. De privé infrastructuur staat on-premises bij jouw organisatie, of tegen betaling bij de leverancier. Ook beheer en onderhoud kun je voor eigen beheer nemen of uitbesteden.

Hybrid Cloud
Zoals het woord al prijsgeeft, is de hybrid cloud een mix van private en public cloud(s). Hoewel de twee soorten infrastructuren los van elkaar functioneren, wisselen ze waar nodig wel applicaties en data met elkaar uit. De infrastructuren werken als één geheel samen. Hierdoor profiteer je als organisatie van zowel de voordelen van een private als public cloud.

Public Cloud
Een publieke cloudaanbieder stelt via het internet een gedeelde infrastructuur beschikbaar. Hoewel je met meerdere bedrijven gebruik maakt van dezelfde infrastructuur, zijn jouw gegevens alleen inzichtelijk voor jouw organisatie. Deze gegevens worden opgeslagen in het datacenter van de cloudaanbieder, die alle beheer en onderhoud regelt. De hard- en software zijn eveneens eigendom van de cloudaanbieder.

Multi Cloud
Multicloud is een implementatiemodel voor cloudcomputing waarmee organisaties applicatiediensten kunnen bieden in meerdere private en publieke clouds. Deze diensten zijn een combinatie van: meerdere cloud-leveranciers, meerdere cloud-accounts, meerdere beschikbaarheidszones in de cloud of meerdere cloud-regio’s/-locaties.

Een snelle en zorgeloze cloudmigratie?

Dan is een cloud-native platform het overwegen waard! Je beschikt meteen over een kant-en-klare Kubernetesomgeving dat naadloos integreert met diverse cloud service providers en populaire opensourcetechnieken als Gitlab en Elasticsearch.

Meer informatie over de waarde van een cloud-native platform? Lees de whitepaper!

Inzicht in jouw cloudkosten?

Realtime dashboards
Wil je er zeker van zijn dat je de cloudkosten in de hand houdt? Laat onze experts jouw cloudomgeving kosteneffectief inrichten en krijg gedetailleerd inzicht in de kostenopbouw middels dashboards.

Cost optimization scan
Indien je al een cloudomgeving hebt, kunnen we een ‘cost optimization scan’ uitvoeren. De scan resulteert in aanbevelingen ter beheersing van de operationele cloudkosten en verbetering van inzicht en controle.

Geïnteresseerd in één van bovenstaande diensten?
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend verkenningsgesprek.

Cloudkosten

Veel langetermijn kosten zijn afhankelijk van beslissingen die in een vroeg stadium worden gemaakt. Kies je voor Lift and Shift of Containerization; Public Cloud of Hybrid Cloud; AWS, Azure of Google Cloud Platform; stuk voor stuk keuzes die het kostenplaatje beïnvloeden.

SUE zet de meestvoorkomende kosten op een rijtje, zodat jij kunt controleren of je geen kosten over het hoofd hebt gezien. We delen deze prijsinformatie graag met jou!

Cloud Support

Laat je organisatie adviseren, ondersteunen of ontzorgen door SUE. Onze cloud-native engineers beschikken over uitgebreide kennis over storage, connectiviteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid, continuïteit, contingency, toegangsbeheer en security. Samen maken we van jouw cloudmigratie of cloudtransformatie een succes!