VMware: de basis van elke Private Cloud infrastructuur

De zoveelste blogpost over VMware, is het nog wel relevant om te praten over de buzz die op de markt gaande is? Ja, want de schokgolf is nog niet eens begonnen, het gonst nog steeds.

Hoe is het zover gekomen? Laat ik het terugbrengen tot een paar heldere fases:

  • Zeer effectief een technologie produceren die zijn oorsprong vond in de jaren 1960’s 
  • Maak het een commercieel succes
  • Wacht tot de industrie hoger op de ladder komt met bijvoorbeeld containerization
  • Communiceer niet teveel dat containerization geen vervanging is voor virtualisatie
  • Prijzen verhogen omdat het een kerncomponent is van moderne datacenterstacks
  • En kijk wat er dan gebeurt

Het scenario waar de industrie zich momenteel in bevindt met VMware kan je doen denken aan een XKCD strip die al jaren rondzwerft en meestal gebruikt wordt wanneer een open source project in het nauw gedreven wordt door een kritieke kwetsbaarheid of een gebrek aan projectonderhoud en -eigendom, wanneer iedereen zich realiseert: “Dit onderdeel is overal, hoe kon dit gebeuren?”.

VMware Private Cloud Infrastructuur

Nou, in theorie kan met open source tools iedereen het probleem oplossen als er genoeg wilskracht en goed geïnformeerde middelen beschikbaar worden gesteld, maar met gesloten producten kan dat simpelweg niet. Het is of commercieel armworstelen en/of een complexe migratie uitvoeren van fundamentele lagen naar open source alternatieven die zijn opgenomen in producten die zijn ontworpen met de mogelijkheid om je snel en gemakkelijk los te maken van het aanbod.

Alternatief voor VMware?
SUE biedt een compleet alternatief voor de VMware productsuite, zonder de beperkende commerciële lock-in, gebaseerd op onze open source virtualization technologie genaamd Enterprise Cloud Stack Solution (ECSS), wat een Cloud Stack opensource based distributie is ondersteund door SUE, zie Tabel 1. SUE draagt actief bij aan dit open source project via de mogelijkheid om flexibel aangepaste bronnen in te voegen in Kubernetes clusters die kunnen worden ingezet en beheerd met Cloud Stack.

ECSS als product levert een bedrijfsbreed ondersteund installatie- en beheerpaneel dat bedrijven nodig hebben om hun essentiële werklast mee uit te voeren.

VMware Enterprise CloudStack
ESX KVM
vCenter ECSS  Administration Portal
vSphere ECSS VM Portal
vApp ECSS Service Offerings
Virtual Datacenter ECSS Clusters & Projects
DRS ECSS DRS
Storage DRS ECSS DRS
vMotion ECSS Live Migration
vRealize Multistax (SaaS) API & Portal
Tanzu Multistax (SaaS) API & Portal

Tablel 1. Feature vergelijking

Daarbovenop is de waarde van ECSS de soepele integratie met ons application delivery platform genaamd Multistax en het hebben van een ondersteunde installatie- en managementlaag voor Cloud Stack.

Waarom zou ik voor ECSS kiezen? Omdat SUE een grote supportorganisatie van open source engineers heeft die de open source technologiestack kan onderhouden en uitvoeren als een managed service en/of support contract zonder het risico te lopen om bovenop rebelse maar cruciale leveranciers te bouwen, waardoor uw bedrijfsworkloads effectief minder risicovol worden. Door de aanzienlijke prijsstijgingen voor contract(en) (uitbreidingen) wegen de kosten van een migratie duidelijk op tegen de voordelen met betrekking tot het afdekken van risico’s, de flexibiliteit van (service)leveranciers op de lange termijn, inclusief een levendige actieve open source gemeenschap die Cloud Stack innoveert.

Met ECSS kunt u migreren naar Cloud Stack omdat:

  • Cloud Stack maakt het mogelijk om bestaande VMware hypervisors te beheren, waaronder anderen
  • Cloud Stack laat VMs importeren vanuit VMware vSphere

Conclusie: Het voortbouwen op open source-technologie en -producten, gebruikmaken van commerciële ondersteuning van professionele ondersteuningsorganisaties om vrij en met vertrouwen te navigeren in het toch al zo complexe IT-multiversum.

Wil je ECSS in actie zien?
Neem contact met ons op en laat onze experts u helpen bij het migreren van uw legacy VM’s naar ECSS en bespaar nu tijd en geld. Lees meer over Enterprise Support packages aangepast voor CloudStack, naast onze flexibele prijsopties.

Meer informatie