Schaalbare IT omgeving met AWS.

Het artikel bespreekt de voordelen van het gebruik van de cloud en hoe het organisaties kan helpen om schaalbaar te zijn. De cloud is een goede manier om een organisatie schaalbaar te maken, omdat het aanpasbaar is en geen grote investeringen vereist. Bij SUE merken wij dat er enige aanhoudende scepsis is over de overstap naar de cloud. Ruim 50% van de Nederlandse bedrijven met tussen de 10 en 50 medewerkers maakt echter al gebruik van de cloud. Bij grotere bedrijven met meer dan 250 medewerkers is dat zelfs meer dan 78%!

Zoals eerder besproken is werken in de cloud zorgt ervoor dat jouw IT-systeem aanpasbaar en schaalbaar is zonder dat je grote investeringen hoeft te doen of het IT-personeel zwaar hoeft te belasten.

Hoewel het een aanzienlijke onderneming en duur lijkt, is dit ongetwijfeld niet het geval! De organisaties die snel kunnen reageren op de nieuwe omgeving zijn degenen die vóór de pandemie bijna volledig in de cloud opereerden.

Het gebruik van de cloud heeft een aantal belangrijke voordelen. Voor de beste manier om jouw organisatie schaalbaar te maken, helpen onze experts van SUE jou door een schaalbare IT Omgeving met AWS te creëren.

Is de cloud ook interessant voor jouw bedrijf?

Naast het feit dat cloud computing bijdraagt aan flexibiliteit, efficiëntie en cashflow verbetering, zijn er nog andere redenen voor bedrijven om over te stappen op werken in de cloud:

  • Noodherstel: Door middel van back-ups en noodherstel zorgt cloudcomputing ervoor dat zelfs kleine bedrijven de bedrijfscontinuïteit kunnen handhaven.
  • Besparen van kosten: Met de cloud kan je kapitaal-uitgaven (zoals datacenters en fysieke servers) inruilen voor variabele kosten, en betaal je alleen voor IT naarmate je deze verbruikt.
  • Veiligheid: Altijd en overal toegang tot cloud gebaseerde data. Dat kan bijvoorbeeld zelfs afstandelijk worden verwijderd, voordat ze in verkeerde handen vallen.
  • Flexibiliteit: Met cloud gebaseerde oplossingen heb je de vrijheid om de cloud capaciteit aan te passen op basis van het aantal gebruikers.

Waarom kiezen voor AWS?

Meer dan 13 jaar geleden begon Amazon Web Services (AWS) met het aanbieden van cloud computing-diensten. Miljoenen klanten van over de hele wereld hebben al geprofiteerd van hun hulp bij uiteenlopende verzoeken. AWS biedt een zeer betrouwbaar, schaalbaar en voordelig cloud infrastructuurplatform. De zakelijke vereisten van grote bedrijven, kmo’s en startups worden ondersteund door dit platform. AWS heeft echter ook een:

Sterke Security

Bij het ontwerpen van hun kerninfrastructuur werd rekening gehouden met de veiligheidsnormen van het leger en de grote banken. Een hele reeks cloud beveiligingstechnologieën ondersteunt dit.

Uitgebreid Portfolio

AWS biedt een breed scala aan diensten, van fundamentele technologieën zoals berekening, opslag en databases tot geavanceerde technologieën zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en het internet der dingen.

Grote Gemeenschap

Met miljoenen actieve gebruikers en tienduizenden partners wereldwijd heeft AWS een omvangrijke en levendige community. AWS wordt gebruikt door klanten van elke omvang en in vrijwel elke sector.

Gebruik AWS om jouw IT-omgeving schaalbaar te maken

Om de ideale antwoorden te vinden voor jouw schaalbare IT-infrastructuur, zoals de cloud oplossingen van AWS, denken onze experts graag met jou mee. Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken.

Kennisbank
Spreek een expert