TOP Cloud bedrijven 2021

Vorige week publiceerde Forbes de jaarlijkse Cloud 100: ’s werelds beste particuliere bedrijven in de cloud. Twee van onze favoriete merken, HashiCorp en Gitlab, staan op nummer 4 en nummer 11 in deze prestigieuze lijst. Uitzonderlijke prestaties en naar onze mening welverdiend.

HashiCorp

Met zijn acht favoriete open-sourcetools van ingenieurs, helpt HashiCorp ontwikkelaars bij het automatiseren en beheren van de cloudinfrastructuur. Het populairste product van het bedrijf, Terraform, dat bedrijven gebruiken als Pinterest, Samsung en PayPal, is de afgelopen zeven jaar meer dan 100 miljoen keer gedownload. HashiCorp, in 2012 mede opgericht door Mitchell Hashimoto en Armon Dadgar, is $ 5,1 miljard waard en heeft 35.000 gebruikers in meer dan 50 landen.

GitLab

GitLab biedt ontwikkelaars een assortiment aan softwaretools om hen te helpen bij het bouwen, beheren en beveiligen van apps. Het bedrijf, dat deel uitmaakte van Silicon Valley seed fund Y Combinator, heeft meer dan 30 miljoen gebruikers. GitLab is sinds de oprichting in 2015 bijna volledig afgelegen geweest en heeft nu 1.300 medewerkers verspreid over meer dan 65 landen. Mede-oprichter Dmitriy Zaporozhets creëerde de open source code achter GitLab vanuit zijn huis (dat geen stromend water had) in Oekraïne.

Top 100 Cloud bedrijven

Voor beide bedrijven is het niet de eerste keer dat ze de Cloud 100 hebben gehaald. HashiCorp behoort voor het derde achtereenvolgende jaar tot de top vijf. Gitlab begon in 2019 op #32, verhuisde in 2020 naar #13 en is nog steeds onderweg. Dus Gitlab haalt volgend jaar de top 10? Wij geloven van wel!

Iets lager op de lijst, maar het vermelden waard is Grafana Labs op plaats 80. Deze observatietool biedt cloudgebaseerde dashboards waar ingenieurs hun statistieken op afstand kunnen opvragen, visualiseren en begrijpen. Wie zijn de andere topleiders in de cloudeconomie en de changemakers die innovatie in technologie stimuleren? Bekijk hier de volledige Cloud 100.

KennisBank
Hoe kan SUE helpen