Pi-KVM

In de virtuele lezing van donderdag 1 april introduceert engineer Jouk Pi-KVM. Een simpele en complete KVM-over-IP-oplossing op basis van Raspberry Pi. Je kunt hiermee op afstand servers beheren, zonder dat er een operating system op hoeft te staan. De oplossing is 100% open source en voor de bediening heb je alleen een browser nodig. Het zelfbouwen is een optie voor echte liefhebbers. Maar er is ook een Raspberry Pi HAT in de maak!

Jouk: “Wat ik zelf zo tof vind aan Pi-KVM is dat het een compleet project is. De maker van dit project heeft het zo gemakkelijk gemaakt om er mee te beginnen! Zo kun je het helemaal zelf bouwen en uitbreiden. Je hebt dus snel resultaat, en genoeg mogelijkheden om nóg meer resultaat te zien. Waarom je de lezing moet bijwonen? De meeste techneuten onder ons hebben een server staan zonder deze mogelijkheden.”

Lecture: Pi-KVM
Thursday 1 April at Sue HQ, Geldermalsen
4 p.m. – 5 p.m.  |  Talk
5 p.m. – 7 p.m.  |  Food & Drinks

You are more than welcome to join! Please let us know soon, because there are limited places available.* Registration is open until 28 March. No costs involved.
*Colleagues do not have to register.

Update: this registration is closed, but every first Thursday of the month you are welcome at Sue HQ for another great tech talk. Don’t miss out? Keep an eye on our website and social media.