OpenTelemetry: inzicht in de hele tech stack!

OpenTelemetry: inzicht in de hele tech stack!

De wereld wordt steeds meer cloud native. Deze verandering heeft impact op alle lagen van de technologiestack. De complexiteit neemt toe en wordt steeds verder geabstraheerd. Daarmee wordt het lastiger om overzicht en grip op de hele stack te houden. Slow is the new down en het vinden van de oorzaak van een verstoring is steeds meer werk voor specialisten.

Gelukkig komen we bij de modernisatie van IT-systemen steeds vaker OpenTelemetry tegen. Deze open standaard versnelt de modernisering van monitoring naar observability. Na deze sessie weet je waarom OpenTelemetry zo’n belangrijke stap is. Je wordt meegenomen in de historie en de huidige staat van het project. Daarnaast zie je met eigen ogen hoe het nu al toe te passen is, zodat je meer inzicht krijgt in de hele technologiestack.

Spreker

Erwin Vrolijk helpt je effectiever werken op basis van data. Hij gebruikte al containertechnologie voordat Docker uitgevonden was, ontwierp en bouwde netwerken op de Noordzee, maakte het beheer van Private Cloud een stuk makkelijk door efficiënte monitoring en was architect van het Monitoring and Analytics landschap van ASML. Nu is hij Senior Solution Engineer bij Splunk. Verder houdt hij van een goeie espresso en nerden met hardware, zowel met zijn Raspberry Pi als een Range Rover V8.

OpenTelemetry: inzicht in de hele tech stack!
Donderdag 7 april
16.00 – 17.00 Tech Lezing & Demo
17.00 – 19.00 Buffet & Borrel

Wil je hierbij zijn? Je bent van harte welkom op Sue HQ in Geldermalsen! Deelnemen is gratis, maar het aantal plaatsen is helaas wel beperkt. Na het aanmelden laten we je z.s.m. weten of je een plekje hebt bemachtigd.

Nieuws en eventupdates ontvangen?