Opensource infrastructure engineer

Opensource infrastructure engineer

Sue zoekt fanatieke opensource infrastructure engineers met aantoonbare kennis en minstens drie jaar werkervaring op het gebied van:

 • Linux SysAdmin en opensource software (bijv. Red Hat, Suse, Ubuntu en Git).
 • Scripting (bijv. Python en Bash).
 • Infrastructure automation en configuration management (bijv. SaltStack, Ansible, Terraform en Jenkins).
 • Ervaring met cloud en containerisatie zijn een pré (bijv. AWS/Azure/GCP, Docker, LXD, rkt, Rancher en Kubernetes (K8s/EKS/AKS)).

Opdrachten
Met jouw skills en behulpzaamheid werk je op opdracht bij klanten. Opdrachten duren een aantal maanden (soms korter, soms langer) zodat klanten geholpen worden en jij voldoende uitdaging houdt. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

 • Je creëert, onderhoudt en verbetert Pipelines as Code voor Jenkins of Gitlab CI/CD.
 • Je verbetert de infrastructuur middels Infrastructure as Code (denk aan Terraform, AWS en CloudFormation).
 • Je bewaakt de infrastructuur middels goede monitoring (denk aan Prometheus, Zabbix en Grafana).
 • Je lost infrastructuur- en serverproblemen op, zowel on-premise als in de cloud (Amazon, Google en Azure). En beter nog: je voorkomt deze door jouw overzicht op het platform en de mogelijke knelpunten.

Bij het kiezen van een opdracht houden we rekening met je leerdoelen, je belangstelling en je reisafstand.

“Wat ik heel tof vind, is dat er bij Sue veel collega’s zijn met dezelfde interesse als ik. Iedereen is altijd in voor een gezellig praatje, maar ook om diep de techniek in te duiken. Daarnaast word ik actief aangemoedigd om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo kan ik de ontwikkelingen in mijn vakgebied bijhouden!”

Sjaak, engineer

Ontwikkeling
Onze technische fieldmanagers begeleiden je technisch inhoudelijk tijdens je opdracht en stellen samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan (POP) op. Het POP richt zich op technische vaardigheden zoals de ontwikkeling van je cloud-skills en professionele vaardigheden zoals het oefenen met presentatietechnieken en adviesvaardigheden. Vervolgens kan je je direct aanmelden voor trainingen bij de Sue Academy, of indien nodig bij een ander trainingsinstituut. Sue zijn altijd bezig met kennisontwikkeling, je vindt het leuk om te doen en vergeet daarbij gemakkelijk de tijd. Vanuit Sue krijg je tien betaalde studiedagen per jaar en organiseren we wekelijks studieavonden voor een fijne leeromgeving. Let wel: studeren is ook soms even doorbijten. 

Sociaal
Sue is een heel sociaal bedrijf. Meer dan 150 collega’s helpen je graag met je opdracht, studie of hobby-project. Er worden maandelijks borrels en MeetUps georganiseerd. We gaan regelmatig in groepen naar congressen en er is een uitgebreid social program, waar ook familie en vrienden welkom zijn. Samen met collega’s testen we de nieuwste opensource domotica-oplossingen of voegen we er uitbreidingen aan toe voor gebruik door de community. Uiteraard zorgt Sue dan voor locatie, eten & drinken!

Arbeidsvoorwaarden
Sue biedt je:

 • Marktconform salaris.
 • Bonus.
 • Tesla Model 3.
 • Volledig premievrij pensioen; Sue heeft echt de beste pensioenregeling. Als je ergens anders een beter pensioen tegenkomt, laat het ons weten!
 • Indien gewenst, collectieve zorgverzekering.
 • Werk- en thuiswerkbenodigdheden, zoals o.a. MacBook, iPhone, NAS en extra beeldscherm.

Interesse? Kom kennismaken op een van onze Meetups of trainingen, of neem direct contact op met Julia (+31655689732).