Verken de Transformatieve Impact van Quantum Computing op Data Management

Quantum computing heeft mogelijkheden ontsloten die onze conventionele kijk op data management uitdagen. Meld je vandaag nog aan voor deze Tech Talk met Prof. Hai van de TU Delft, waarin je de nieuwste ontwikkelingen in quantum teleportatie, quantum internet en de transformerende rol die deze vooruitgang speelt in het hervormen van data management zult verkennen.

Event details: Tech Talk Quantum Data Management

Datum:

Donderdag, 6 juni 2024

Tijd:

16:00 – 17:00 TechTalk, 17:30 – 19:00 Dinner & Drinks

Adres:

De Ooyen 9, 4191 PB Geldermalsen

Reserveer nu

Om je plek te reserveren voor dit exclusieve evenement, vul vriendelijk het onderstaande registratieformulier in. 

Wat te verwachten?

Tijdens deze Tech Talk zal Prof. Hai ons door de wereld van quantum computing en de toepassingen ervan in data management leiden. Door gebruik te maken van concepten zoals quantum superpositie en verstrengeling, kan quantum computing klassieke databaseproblemen oplossen met ongekende snelheid en veiligheid. Bovendien, met de recente doorbraak in quantum teleportatie door Nederlandse onderzoekers bij QuTech – een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft en TNO – gaat het quantum internet van theoretisch naar werkelijkheid.

Wat we tijdens dit evenement zullen behandelen:

  • Quantum Teleportatie: Hoe haar team kwantuminformatie heeft geteleporteerd over een netwerk van drie knooppunten, wat een belangrijke stap betekent richting het quantum internet. Leer over het drie-stappen protocol, de veiligheidsvoordelen en waarom het essentieel is voor toekomstige datasystemen.
  • Quantum Data Management: Klassieke databaseproblemen, zoals query-optimalisatie, gegevensintegratie en transactiebeheer, worden opnieuw gedefinieerd door quantumtechnieken. Ontdek hoe quantum computing deze uitdagingen aanpakt en wat dit betekent voor de toekomst van gegevensverwerking.
  • Quantum Internet Technologieën: Recente vooruitgang in het quantum internet en de non-localiteit theorie, met toepassingen die beloven veilige gegevensuitwisseling, gedistribueerde computing, en meer. Verken de architectuur van het quantum internet, inclusief quantum links, repeaters en teleportatie, en hoe dit gevolgen heeft voor data management.
  • Praktische Implementaties: Discussie over hoe deze technologieën praktisch kunnen worden toegepast om echte problemen op het gebied van gegevensbeheer op te lossen.
  • Interactieve Q&A: Een gelegenheid om jouw vragen te stellen.

Waarom Quantum Teleportatie Belangrijk Is

Quantum teleportatie maakt het mogelijk om kwantuminformatie over een netwerk te verzenden zonder de noodzaak van fysieke reizen. Dit elimineert het risico op gegevensverlies of onderschepping, wat een cruciaal voordeel is voor veilige communicatie en gedistribueerde computing. In deze lezing krijgt u inzicht in:

  • Quantum Geheugen en Verstrengeling: Hoe het verbeterde quantumgeheugen en de verbeterde quantumverbindingen tussen knooppunten teleportatie mogelijk hebben gemaakt, en wat dit betekent voor de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van datasystemen.
  • Quantum Databases en Query Complexiteit: Leer over quantum databases en hoe quantumalgoritmen, zoals het algoritme van Grover, query-optimalisatie en gegevensopvraging revolutioneren.
  • Quantum Netwerken: Het potentieel voor cloud datacenters over continenten verbonden door het quantum internet, waarbij consistente, veilige gegevensoverdracht op een ongekende schaal wordt geboden.

Waarom bijwonen?

  • Ontdek de essentiële inzichten achter de revolutionaire impact van quantum computing op data management, en verdiep je in zowel theoretische kaders als praktische implementaties.
  • Verken het innovatieve domein van quantum internet technologieën en duik in de diepten van de non-localiteit theorie, en krijg een diepgaand begrip van hun potentieel om het landschap van datasystemen te hervormen.

Reserveer nu jouw plek

Beperkte plaatsen beschikbaar. Leg jouw deelname vandaag nog vast.

Voor eventuele vragen, e-mail ons op: events@sue.nl.

Registreer online