SUE » Kubernetes

Kubernetes

Kubernetes, vaak afgekort als K8s, is een open-source systeem dat het uitrollen, schalen, onderhouden en beheren van containers (gecontaineriseerde applicaties) automatiseert. Scroll verder en ontdek …

  de voordelen van containers & kubernetes
  een kant-en-klaar Kubernetes platform
  de whitepaper ‘Best practices voor containerization met k8s’

Of ga direct naar:

Wat zijn de voordelen van containers?

Applicatie-ontwikkelaars maken in toenemende mate gebruik van containers. Een container is een pakketje dat alles bevat om een applicatie te laten werken: code, runtime, configuratiebestanden, bibliotheken en overige afhankelijkheden. Waarom gecontaineriseerde applicaties zo populair zijn?

Overdraagbaar

Door containerization wordt de applicatie losgekoppeld van de onderliggende infrastructuur. Hierdoor kan de applicatie in iedere (cloud)omgeving worden geplaatst.

Lichtgewicht

In vergelijking met VM’s zijn containers erg efficiënt ingericht, met weinig overhead. Met dezelfde infrastructuur kun je dan ook veel meer containers ondersteunen.

Snel Schaalbaar

Doordat containers zo licht en efficiënt zijn, is starten en stoppen secondewerk. Hierdoor kunnen containers zeer snel worden op- en afgeschaald.

Containers beheren met Kubernetes (k8s)

Maak je gebruik van meerder containers, dan neemt de operationele complexiteit al snel toe. Hier komt Kubernetes om de hoek kijken. Met dit container-orkestratie-platform beheer je alle containers eenvoudig vanaf één plek. Ongeacht of je jouw containers on-premise of in een private, hybrid of public cloudomgeving onderbrengt. 

  Geautomatiseerde planning
Met Kubernetes kun je de lancering van containers op cluster nodes gemakkelijk inplannen en beheren.

  Zelfhelend vermogen
Automatisch her(in)plannen, vervangen en opnieuw starten van gecontaineriseerde applicaties die falen.

  Geautomatiseerde rollouts & rollback
K8s voert progressief wijzigingen door om de desired (gewenste status) van een container te bereiken.

  Horizontaal schalen en Load balancing
Automatisch op- en afschalen van applicaties op basis van de vereiste en beschikbare resources.

Kubernetes Prijslijst

Hoewel Kubernetes een open-source product is, zit er vrijwel altijd een prijskaartje aan het starten met, of onderhouden van, een Kubernetes-omgeving.

SUE heeft de meestvoorkomende kosten voor Kubernetes op een rijtje gezet. We delen deze prijsinformatie graag met jou!

Kubernetes Kickstart?

Met het SUE Cloud Native Adoption Platform (SCNAP) beschik je binnen 30 minuten over een kant-en-klare Kubernetesomgeving. Het platform integreert naadloos met andere populaire opensourcetechnieken en wordt voortdurend doorontwikkeld door onze experts.

Best practices voor Kubernetes

Met 60+ gecertificeerde Kubernetes experts is SUE hét kenniscentrum op het gebied van Containerization met K8s. In onze whitepaper lees je o.a. de volgende best practices:

Applicaties loggen
Gebruik RBAC voor het waarborgen van de veiligheid
Automatisch schalen

Kubernetes Support

Laat je organisatie adviseren, ondersteunen of ontzorgen door SUE. Ervaren en gecertificeerde cloud-native engineers richten jouw Kubernetes-platform in. Wij helpen je om containers automatisch op te schalen en CI/CD-pipelines efficiënt in te zetten.

Het maakt niet uit of je kiest voor projectmatige ondersteuning of ‘Managed Kubernetes’, met SUE weet je zeker dat je de voordelen van cloud-native technologie maximaal benut!

Laat hieronder jouw Kubernetes (aan)vraag achter.