Isovalent Hive Track: Cilium Deep Dive-evenement
SUE loopt altijd voorop op het gebied van technologie, dus het is geen verrassing dat wij een van de eersten waren die deelnamen aan het Isovalent Hive Track: Cilium Deep Dive-evenement. Het evenement was een uitstekende gelegenheid voor SUE en partners om meer te weten te komen over Cilium. Cilium is een open-sourceproject dat een uitgebreide set code biedt voor het uitvoeren van netwerkfuncties als microservices. Tijdens het evenement kregen de aanwezigen de kans om lezingen en workshops bij te wonen over onderwerpen als Cilium-installatie en -configuratie, basisprincipes van netwerken met Cilium, load balancing met Cilium en het gebruik van Kubernetes met Cilium. Bovendien konden SUE-deelnemers verschillende aspecten van Cilium bespreken met experts van het Isovalent-team. Al met al was het evenement een waardevolle ervaring voor het SUE-team en heeft het ons geholpen ons begrip van Cilium te verdiepen.
Cilium: The Basics
Cilium is een softwaregedefinieerde netwerkbeveiligingsoplossing (SDN) en containernetwerk. Het biedt een uniforme, schaalbare en zeer programmeerbare netwerk- en beveiligingsstack voor zowel containers als virtuele machines. Cilium kan worden gebruikt met elke container-runtime- of orchestration-oplossing.
Cilium streeft naar fijnmazige netwerkzichtbaarheid en -beveiliging met behoud van hoge prestaties en schaalbaarheid. Cilium biedt dit door BPF en XDP te gebruiken om een staatloos, programmeerbaar gegevensvlak te implementeren dat Cilium kan gebruiken om netwerkbeveiligingsbeleid af te dwingen en om taakverdeling, servicedetectie en meer te bieden. Bovendien vereist Cilium geen kernelaanpassingen, waardoor het eenvoudig te installeren en te gebruiken is.
Hoe instaleer je Cilium
Cilium kan op elke Linux-host worden geïnstalleerd met een kernelversie hoger dan 4.8. die BPF en XDP ondersteunt. Bovendien kan Cilium worden geïmplementeerd met behulp van systemd, Kubernetes of Mesos. Raadpleeg voor gedetailleerde instructies over het installeren van Cilium de officiele documentatie.
Hoe moet je Cilium gebruiken
Zodra Cilium is geïnstalleerd, kan jij netwerkbeveiligingsbeleid afdwingen en zorgen voor taakverdeling, servicedetectie en meer. Om te beginnen, moet je een configuratiebestand maken. De Cilium-documentatie biedt een voorbeeld van een configuratiebestand dat je als uitgangspunt kunt gebruiken.
Best Practices voor het gebruik van Cilium
Er zijn enkele praktische tips om optimale prestaties en beveiliging te garanderen. Implementeer eerst Cilium met HTTPS ingeschakeld om de communicatie tussen de Ciliumctl-client en server te versleutelen. Ten tweede, implementeer Cilium met RBAC ingeschakeld om de toegang tot de Cilium API te beperken. Voer ten slotte de nieuwste versie van Cilium uit om de nieuwste bugfixes en beveiligingsupdates te ontvangen.
Conclusie van de Isovalent Hive Track: Cilium Deep Dive-evenement
Cilium is een snelle, gebruiksvriendelijke containernetwerk- en beveiligingsoplossing voor Kubernetes. Het biedt ongeëvenaarde prestaties en gebruiksgemak, waardoor het de perfecte keuze is voor het beveiligen van jouw containertoepassingen. In deze blogpost hebben we de basisprincipes van Cilium besproken, hoe het te installeren en hoe het te gebruiken. We hebben ook een aantal best practices besproken die je moet volgen zodra het in gebruik is. Ten slotte hebben we besproken hoe Cilium kan worden geschaald en welke vragen moeten worden beantwoord om dit met succes te doen. SUE en partners hadden een fantastische tijd op het Isovalent Hive Track: Cilium Deep Dive-evenement. Blijf op de hoogte voor toekomstige blogposts om te bespreken hoe Cilium track hive-implementaties kunnen worden geschaald! Bedankt voor het lezen!
Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op – we helpen je graag verder!